Idag.

Idag får jag besked och utifrån ett eventuellt positivt sådant ska jag lämna besked.

Hur det än slutar kommer det att bli bra.

Veckans arbetsplats!

Ett drömjobb handlar om så mycket mer än vilka sysslor arbetet innebär. Självklart måste man trivas på arbetsplatsen. Det handlar om allt från hur chefen behandlar sina anställda till hur många fungerande mikrovågsugnar det finns där man äter sin lunch.

Självklart vill man inte ses som ett ekonomiskt instrument som ska dra in pengar till företaget utan snarare en resurs svår att vara utan.

Jag har fått upp ögonen för kosmetikaföretaget Oriflame. Jag har flera vänner som jobbar där med deras katalogproduktioner och jag har hört väldigt mycket gott. Cheferna tar väl hand om sina anställda, man internutbildar och utvecklar sina anställda, man anordnar ofta företagsaktiviteter för sina anställda, man ger bonus till sina anställda, man firar sina anställda när mål uppnåtts och man berömmer alltid sina anställda när detta görs etc etc. Man försöker med andra ord få sina anställda att vara i fokus och känns sig som en del av företaget. Självklart finns det alltid negativa saker med en arbetsplats, men sällan har jag hört så mycket positivt som om denna.

Jag har läst en intervju med Oriflames VD Magnus Brännström som gav ett positivt intryck av att se de anställda som företagets viktigaste resurs. Han är tydligen ofta ute på "golvet" för att bli en del av den producerande verksamheten och för att personalen ska få lära känna honom och han dem.

Man skulle kunna skriva mycket om Oriflame och deras personalpolitik, men jag nöjer mig med att konstatera att det verkar vara en trevlig ställe och jag utser dem därmed till ......  Veckans arbetsplats!

Ett steg närmare ett beslut.

Har precis samtalat med den potentiella arbetsgivaren igen. Han är intresserad och jag är intresserad. Därmed är inget bestämt. Men jag har i alla fall fått svar på de frågor som väckts sedan intervjun i fredags.

Nu ska jag tänka lite mer på min kammare och han ska tänka på sin. På fredag ska han ringa mig för att lämna ett besked från hans sida. (Ödesmättad tystnad ...)

Den tredje intervjun i Rockklassiker.

Den här intervjun får jag även prata om viktiga saker som Matfors, GIF Sundsvall och svininfluensan.

Riktigt dåligt ljud den här gången. Min ordinarie inspelningsutrustning har gått sönder.


Svenska Spel söker projektledare.

Theres som själv jobbar på Svenska Spel tipsar om en tjänst hos dem som projektledare inom PR.
Jag kan slå vad om att vi är många som är intresserade av den tjänsten.

Tack Theres för tipset.

Ronnie utlyser en tävling.

Min vän Ronnie bor i Stockholm och söker även han ett jobb. Nu har han utlyst en tävling där vinnaren är den som ger honom bästa jobbtipset. Priset är ganska udda men mycket roligt.

Spana in Ronnies tävling.

SAAM-mässan.


En gång i tiden var jag inte arbetslös. Nä, jag var student som arbetade för att andra studenter lättare skulle hitta ut i arbetslivet. Detta då jag under ett halvår var heltidsanställd av Studentkåren som projektledare för Sundsvalls Akademiska Arbetsmarknadsmässa. En mässa där jag sålde in utställarplatser, ordnade föreläsare, uppdaterade hemsidan, skötte all marknadsföring, anordnade den avslutande banketten etc.

En oerhört rolig tid även om det var stressigt då jag samtidigt skrev B-uppsats och var ordförande för Mittuniversitetets idrottsförening. Resultatet blev i mina ögon väldigt lyckat och jag fick ett fint utlåtande som gör mig än mer stolt över resultatet.

"Intyg om projektledarskap

SAAM är en mässa som pågår under en hel dag där företag bjuds in som utställare på campus. Det är en arena för studenter och arbetsgivare att mötas och knyta kontakter. SAAM drivs som ett projekt under Studentkåren i Sundsvall som är en studentförening vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Syftet med Studentkåren är att tillvarata studenternas intressen inom områden som utbildning, boende, hälsa, ekonomi och arbetslivskontakter. Studentkåren har för närvarande ca 3000 medlemmar per termin. 

Jonas Svedin har skött sina åtaganden på ett förtjänstfullt och minnesvärt sätt. Uppdraget som projektledare ställer stora krav på initiativförmåga, kreativitet, social kompetens och prioriteringsförmåga. Svedin har visat sig besitta alla dessa förmågor. 2007 års mässa blev den största någonsin som Studentkåren arrangerat och slutresultatet visade på ett stort överskott jämfört med budget. Även de utvärderingar som gjorts tyder på att mässan under Svedins ledning var den bästa någonsin. 

Detta talar i mångt och mycket för sig själv. Jonas Svedin är en driftig person som får jobbet gjort och dessutom är en god medarbetare som uppskattas av alla inom Studentkåren som haft med honom att göra. Han har verkligen utvecklat SAAM och vi vill starkt rekommendera till framtida arbetsgivare och andra organisationer. 
"


Några av er läsare kanske var med och arrangerade denna tillställning den 14 mars 2007 som företagsvärd. Jag får då passa på att säga tack för hjälpen.


Negativt med att bli uppsagd. Del 3.

Fredagsfikat. Sällan smakar lite bröd, skinka och ost så bra tillsammans med fil och flingor. Man vet att det snart är helg och detta firas i denna spartanska med ack så välsmakande anrättning. Alla tar sig tid för att fika och man hinner prata om allt annat än jobb.

Det kommer jag att sakna.

På jobbfronten intet nytt.

Ni är några som hör av er och frågar om jag bestämt mig. Jag kan meddela att inget beslut är taget ännu.

Nu väntar lite jobbande på GIF Sundsvalls hemmamatch. Självklart hoppas jag att alla som kan kommer dit och tittar när Giffarna går för tre poäng.

Tankar på annat.

Det är svårt att tänka på bloggen när tankarna går till bloggens grundidé.

Jobb.

Stockholm?

Ska man flytta till Stockholm måste man ju ha någonstans att bo. Inte för att jag bestämt mig för att flytta, men om någon där ute känner till någon lägenhet som ska hyras ut får ni gärna säga till. Allt skulle bli så mycket lättare då. Jag vet att det inte är någon större idé att ställa den smått desperata frågan här, men jag gör det ändå.

Vad tror ni om blogguppföljaren gegrabbenetthem.blogg.se?

Intervjun.

Hur var då intervjun? Ja först och främst skulle jag inte kalla det för en intervju, det var snarare ett mycket bra samtal.


På kajen möttes jag av honom jag skulle träffa (det är fortfarande lite hemligt vem denne är), därefter gick vi upp till det fantastiska huset. Väl där fick jag träffa hans fru och barn. Bemötandet var mycket familjärt och trevligt.


I två timmar pratade vi om allt möjligt. Mig, jobbet, företaget, fiske, träning etc. 


Ja jag vet inte hur jag ska sammanfatta det hela mer än att det verkar som att jag får jobbet om jag vill ha det. Nu känns allt väldigt förvirrat. Jag måste bestämma mig till i morgon och börja jobba om ungefär en vecka. Det är fantastiskt jobb och jag skulle nästan vilja kalla det mitt livs chans. Men att bara flytta ner till Stockholm inom en vecka och inte veta var man ska bo är ju inte något man gör hur som helst. I alla fall inte jag.


En ostmacka fick jag med mig på båtresan hem. Trevligt.


Så vad hände egentligen?

Jag hade tittat på vart jag skulle. Vägen var lätt och det skulle inte bli några problem. Jag var ute i god tid och gick även på Pressbyrån för att köpa lite mat för den drygt två timmar långa båtresan. Jag började gå och inser efter nästan tio minuter att jag plötsligt känner mig lite osäker, men intalar mig själv att följa vattnet som planerat. Så här i efterhand inser jag att det inte var smart.

Med en allt starkare osäkerhet inom mig, nervöst tittande på klockan tänker jag att om jag bara kommer runt det där hörnet på huset borde jag se vart jag ska - helt fel!

Jag frågar en kvinna som kvickt förklarar vart jag ska. Över bron och sen rätt fram. Nu inser jag att det brådis och dags att löpa. Mitt på bron frågar jag ännu en kvinna och redan nu forsar svetten från pannan.

"Rätt fram ser ut ett orangefärgat hus med grönt tak, dit ska du. Men det är långt!"

Jag tittar mot huset som jag ser långt bortom broar och vatten, nog har hon rätt. Nu inser jag att det inte handlar om att springa, nu måste jag springa fort. Så med en min resväska, vackert beprytt av ett GIF Sundsvall-klistermärke, löper jag så fort jag kan över broar och vatten. Till slut är jag framme och ser att det är fyra minuter till att båten går. Jag hinner inte bli glad över att jag är i tid förrän jag inser att det ligger flera båtar vid kajen. Alla ser likadana ut och vilken ska jag med? Jag frågar en man som jobbar där om vilken båt som går till den ö jag ska till.

"Det är nog båten längst bort säger han."

Återigen springer jag men när jag kommer fram får jag veta att den båten inte går dit jag ska och att den antagligen går från första platsen, med andra ord därifrån jag kom. Smått irriterad springer jag nu tillbaka och frågar halvvägs en man som inte har en aning om vilken båt jag ska med. Klockan har nu passerat avgångstiden och jag har i stort sett gett upp. Då hör jag någon ropa dagens bästa ord:

"Ska du med här?"

Jag frågar om båten går till den ö jag ska till. Det ska den. De hade till och med hunnit dra in landgången och var beredd att lämna kajen, men var då bussiga att åter skicka ut landgången så att jag kunde stiga på båten. Andfådd och svettig ... Men nöjd.


Mediasäljare.

Enligt säkra källor ska Tailsweep vara ett spännande företag och nu söker de en mediasäljare.
Tack Jerry för den länken.

Inte ännu en modeblogg.

Kära läsare det ni ser på bilden nedan beror inte på något hällregn, nä det är resultatet av en kamp mot klockan. Som ni kanske minns skulle jag igår åka båt ut i skärgården för arbetsintervju. Den enda båten som gick i lämplig tid. Jag hann med, men ett dåligt lokalsinne ställde till det en aning.När den här bilden tas har jag precis kommit på båten och jag är glad över tre saker:

1. Jag hann med båten.
2. Jag löptränar.
3. Jag har med mig min packningen och en extra skjorta.

Hur intervjun gick får nu snart veta.

I Sundsvallsnatten.

Jag måste säga att det är väldigt roligt när man inser hur många som hört talats om bloggen. Igår var jag och några vänner ute för att umgås några timmar. På stället där vi befann oss var det minst tio stycken som kom fram och började prata om bloggen. 

En av dessa sa att jag var för bra för Sundsvall och att jag borde bege mig härifrån. Det låter väldigt skrytsamt från min sida att nämna det, men vad är det för fel på Sundsvall? Kan man vara för bra för Sundsvall? Vill man vara för bra för Sundsvall? Jag är det då inte.

*Inlägget har redigerats i efterhand då det blev aningen felvinklat i första skedet.

Nu bär det av.

14.11 tar jag tåget mot Stockholm. I morgon går en båt från någonstans i staden, jag vet ännu inte var, ut i skärgården. Där ska jag genomföra min arbetsintervju.

Låter det inte spännande så säg?


Marknadsföreningen i Sundsvall.

I vintras hade jag den stora äran att väljas som styrelseledamot i Marknadföreningen i Sundsvall. En förening som exempelvis erbjuder en lunchföreläsning en gång i månaden och verkar för att branschverksamma ska ha en möjlighet att knyta nya kontaktar och skapa givande nätverk.

Självklart vill jag slå ett slag för detta och länka till vår hemsida.

Andra intervjun i Rockklassiker.

Som jag berättade igår ska jag nu bli någon form av stående inslag i Rockklassiker. Varje vecka ska de ringa mig för att höra hur det går med bloggen och mitt jobbsökande. Även denna gång var jag lite sen med att slå igång inspelningen, men jag vill tacka Pelle som hjälpt mig med Youtube-klippet och samtidigt länka till hans familjeföretag Sejdelshoppen.


Bloggen håller stilen! Fortsättning.

Ni kanske minns han som mejlade mig angående en affärsidé. Nu har jag fått veta mer och det låter klart intressant. Förutsättningslöst möte nästa vecka är planerat.

Börjar jag att bli medievan?

Just nu sitter jag och bloggar, skriver på msn, äter pasta med skinksås och lyssnar på radio där jag intervjuas - samtidigt.

Inte mer med det. 

Snart kommer ni att kunna lyssna på intervjun här på bloggen.

Det må vara tråkigt att prata om Arbetsförmedlingen, men ...

...  jag måste bara få ge dem lite mer beröm.

Jag har nu varit i kontakt med två "handläggare". Oerhört hjälpsamma och trevliga. Man känner på något sätt att de inte ser sitt jobb som ett måste, de vill hjälpa människor att hitta ett jobb. De önskar lycka till och menar det.


Tummen upp för Arbetsförmedlingen i Sundsvall.

Tack Arbetsförmedlingen!

Nyss hemkommen från Arbetsförmedlingen där jag undersökte förutsättningarna för att få resan till arbetsintervjun i Stockholm betald. Inga problem! De bokade resa dit och hem och jag behövde inte betala ett öre.

Tack Arbetsförmedlingen!


Har fått veta mer om intervjun i Stockholm.

Tydligen ska jag få åka ut i skärgården. Två timmar med båt. Inte illa.

Min förhoppning är att få träffa farbror Melker och Båtsman.

Andra radiointervjun med Rockklassiker.

Check!

Bloggen håller stilen!

Fick precis ett mejl från en inom branschen som säger sig ha en affärsidé och undrar om jag kan tänkas vara intresserad. Mycket mer vet jag inte. Bara att han hittat mig genom den här bloggen.

Men vad säger man? Ett så spännande mejl vill man ju bara veta mer om.


Mer info kommer.


Mot Stockholm det bär.

Innan jag började med bloggen hade jag ett potentiellt jobb på gång i Stockholm. För nästan två veckor sedan fick jag lämna några referenser och det gick tydligen bra.

"Jag har talat med dina referenser och skulle nu gärna vilja träffa dig personligen för en arbetsintervju. Har du möjlighet att komma till Stockholm nu på torsdag?"

Jag får väl tacka referenser som eventuellt läser det här för att ni sagt positiva saker. Men vilket fall som helst blir det Stockholm på torsdag. Spännande!

Stående inslag i Rockklassiker.

Fick just ett mejl från Rockklassiker där jag gjorde en intervju förra veckan. (Klicka på länken till höger för att lyssna.)

"... jag undrar över är om vi skulle kunna ha dig som stående inslag i Rockklassiker tills du antingen får ett jobb eller börjar plugga som jag läste på bloggen? Jag ringer dig en gång i veckan och kollar hur läget är, hur veckan har varit, vilka framsteg som gjorts osv ..."


Information.

Idag fick jag hem information från Mittuniversitetet som en följd av att jag antagits på ekonomprogrammet. Broschyrer och foldrar om Sundsvall, skolan, studentkåren och utbildningen.

På något sätt känns det som att jag har rätt (läs väldigt) bra koll på det där. Så istället ägnar jag tid till att granska trycksakerna och letar tryckkort för att se vem som gjort dem.

Mobilkamera känns inte rätt.

Är det något som kan dra ner intrycket av en blogg är det bilderna. Min mobilkamera håller verkligen inte måttet för att få synas på denna blogg. Och efter att min senaste digitalkamera gott sönder i regn skulle jag behöva en ny. Så om det sitter någon snäll försäljningschef på exempelvis Canon som har ett demoex han eller hon vill bli av med. Hör av dig!

Negativt med att bli uppsagd. Del 2.

Visitkort. Det kan verkligen få mig att gå lös som Christian Bale i American Psycho.


Titta så vackert. Bildkvaliteten är hemsk men försök förtränga det. Baksida och framsida. Jag har en hel förpackning liggandes i en låda. Jag kan inte använda dem, men har inte hjärta att slänga dem.

Negativt med att bli uppsagd. Del 1.

Trots att en uppsägning kan vara det bästa som hänt dig kan det ändå finnas vissa negativa saker. 

Inom branschforum blir det väldigt svårt när man ska skriva en titel. Från att varit "copy- och projektledarassistent" ska man nu kalla sig ... Ja vad ska man skriva? Arbetslös?

Inte så snyggt.

08.20 tar jag dagens första promenad.

Jag tror att en psykolog skulle tolka detta som en förnekelse av sin arbetslöshet.

Två veckor med bloggen.

I morgon måndag är det två veckor sedan jag drog igång Ge grabben ett jobb! Och vilka två veckor.

Detta har hunnits med.

66 inlägg.
69 kommentarer på bloggen.
Galet många kommentarer på Facebook.
Blivit omnämnd på Doktor Spinn skönt många gånger.
En tidningsintervju i Dagbladet.
En radiointervju i Rockklassiker.
En hel del jobblänkar.
Många timmar framför datorn.

Nu sparkar vi snart igång en ny vecka med nya aktiviteter. Saknar du något  på bloggen? Hör av dig!

Ett förtydligande.

Mitt inlägg angående att jag blivit antagen på Mittuniversitetets ekonomprogram har tydligen missuppfattats på vissa håll. Några verkar ha tolkat det som att jag redan bestämt mig för att studera till hösten. Så är INTE fallet. Hittar jag däremot inget jobb som faller mig i smaken kommer jag sannolikt att påbörja studier till hösten. Men så länge jobbar jag vidare med bloggen.

PR-byrå.

Som ni kanske minns hade jag utformat en framsida för min ansökan till Betsson. Den idén har jag använt vid fler jobbsök och använt samma typografi, men twistat budskapet utefter vilken arbetsgivare jag vänder mig till. Denna gick till en PR-byrå nere i Stockholm efter att jag fått ett tips.


Att korrekturläsa med José González.

Att korrekturläsa är en ren och skär konst. Jag hatar att korrekturläsa mina egna texter, det är nästan omöjligt. Nä ge mig någon annans text och jakten har börjat. Jakten på felstavningar och felaktig grammatik. Man måste gå in med inställningen att man vill sätta dit personen i fråga. Njuta av att finna fel och sen skratta rått när man lämnar över ett papper med noteringar.

Nä, riktigt så är det inte. Men jag älskar att korrekturläsa texter. Hitta felstavningar, felslag, dubbla mellanrum, särskrivningar, felaktigt uppbyggda meningar etc. Man riktigt smakar på varje ord och när personen frågar vad man tyckte om själva innehållet i texten har man inte en aning, för man har inte läst innehållet; bara bokstäverna, orden och meningarna. Att korrekturläsa ett innehåll är en helt annan grej.

När jag korrekturläser kan jag inte ha några pratande människor omkring mig. Nä allt jag vill ha är José González. Av någon anledning är hans skiva In Our Nature som gjord för att korrekturläsa till. Fråga mig inte vad som gör det, men det är något behagligt tempo över skivan.

Låt oss därför avnjuta öppningsspåret och korrekturläsa en text denna fredagskväll.


Ett jobb för någon annan.

Jag tackar Jonathan för tipset om det här jobbet som han trodde skulle passa mig perfekt.

Det är som "Bloggande stjärnreporter för Idol 2009". Bitvis lät det väl lite roligt, men så kom jag till en del av jobbannonsen.

"Har du en naturlig sensationsnäsa och en lika vass tunga som penna? Är du ett socialt fenomen med karisma värdig en riktig Idol? Kan du skapa underhållande text, bild och film? Är du en orädd medietalang med ohämmat Idolintresse? Då är det dig vi söker."

Ett ohämmat idolintresse? Nä fy bubblan. Men det finns säkert de som har det. Då tycker jag att du ska söka. Det är kanske en chans att komma in i TV-världen. 

Hmm, det här kanske hade varit min chans att sluta på ankare på Sportspegeln och därefter komma till det jag anser är meningen med livet: Bli SVT:s julvärd.

Att semestra som arbetslös och sen få en idé.

Något som kan anses som negativt med att bli uppsagd är att pengarna slutar ramla in den 25:e varje månad. Med anledning av det insåg jag att det var bäst att dra in lite på semestrandet i år. Men sen fick jag en idé. Jag vet inte om nu hört talats om Hertz Freerider. Det är i alla fall en möjlighet att resa gratis. En bil kanske hyrts och gått exempelvis mellan Stockholm och Göteborg, men sen måste den ju tillbaka. Det är då du kan anmäla dig för att köra tillbaka bilen. Hertz är dig tacksam och står även för bensin. Hemsidan uppdateras löpande med bilar som ska gå kors och tvärs över hela Sverige.

Här såg jag min idé att gratis ta en tur genom Sverige. Åka hit och dit över hela landet och hälsa på folk. Boendet skulle jag fixa hos vänner och bilresan skulle bli gratis. En billig semester med andra ord. Det här var för några veckor sedan och innan jag börjat med den här bloggen så det slog mig att det här kunde bli ett spännande reseäventyr som hade potential att bli en trevlig blogg. Här kommer då nästa idé: Hertz kanske är intresserade av detta. Sagt och gjort. Jag letade reda på e-postadressen till Hertz PR- och marknadschef och författade ett mejl.

Ni som läste min förra blogg kanske minns förkärleken till att mejla till människor. Till exempel till ICA om deras problem med särskrivningar och till Milko om att det borde börja lansera mjölk på burk.

"Hej!

För några månader sedan uppmärksammades jag av ert trevliga initiativ www.hertzfreerider.se. Nu när sommaren är här fick blev jag sugen att under semestern göra en liten Sverige-resa. Det slog mig då att jag kunde nyttja era "gratisbilar" för att ta mig från punkt A till punkt B i det tempo jag själv önskar. Sekunden senare slog det mig även att jag skulle kunna blogga under min resa. Då jag själv tycker om att skriva och har bloggat under en längre tid såg jag det som en möjlighet att slå två flugor i en smäll.

Den tredje tanken som slog mig var att Hertz kanske var intresserade av detta. Här genomför jag ett billigt semesteralternativ med hjälp av Hertz. Passande i ekonomiskt dåliga tider då "hemestern" kan ses som ett alternativ och ett semesteräventyr.

Kanske ett sätt att uppmärksamma Hertz i allmänhet och freerider-konceptet i synnerhet?

Själv jobbar jag nu min sista vecka på reklambyrå som copy- och projektledarassistent. Jag är tidigare Information- och PR-student med en fil. kand.

Det är bara en idé, men hör gärna av er om ni finner något intresse.

Med önskan om en fortsatt bra dag.
Jonas Svedin, Sundsvall.
070-358 63 80"

Och ett svar kom ...

"Hej,ledsen for sent svar,ar i Almedalen. Kul att du upptackt Freerider. Maila lanken till din blogg sa ska jag lasa..."

Där stannar berättelsen. Jag mejlade adressen, men sen hörde jag inte något mer. Bloggen höll väl inte måttet, eller så var det idén som inte höll mottet. Eller så gick killen helt enkelt på semester. Folk med jobb får tydligen göra det.


Jonas åter en del av Mittuniversitetet?

Fingerspitzengefühl, vilket för övrigt är ett av mina favorituttryck inom tyskan. Det slår förstås inte favoritordet der Bleistiftspitzer (pennvässare), men ändå.

Nåväl, åter till sak. Fingertoppskänsla. När jag förstod hur det var fatt med reklambranschen i våras ville jag gardera mig inför hösten. Därför sökte jag till Mittuniversitetet och ekonomistudier. Ja ni vet ju alla hur det gick sen.

Ekonomi känns aldrig fel att ha med sig i bagaget, jag har en känsla av att det kommer vara mig till nytta i framtiden. Så här efteråt känns det bra att jag sökte något.

Jag har inte för avsikt att läsa flera år, men en termin eller två vore trevligt. Som sagt är det här något av en nödlösning, eller i och för sig kommer jag aldrig att kunna kalla studier för en nödlösning. Men jag har i alla fall blivit antagen.


Jonas med Mittuniversitet i bakgrunden på tiden det begav sig.


Statusuppdatering.

Det möte som preliminärbokats den här veckan med den arbetsgivare som fått nys om mig genom den här bloggen är framflyttat. Personen i fråga har helt enkelt gått på semester.

Så om du läser det här: Trevlig semester!

"Nämen jag är arbetslös. Krisen du vet."

Igår var jag  på en liten tillställning med en väns vänner och vi gick därefter på lokal. Tillfällen där man helt enkelt träffar många nya människor som man presenterar sig för. En naturlig följ av detta är att det frågas om vad man jobbar med.

Igår slog det mig att det känns oerhört fånigt att säga att jag är arbetslös. Man försöker liksom ursäkta sig med att skylla på konjunkturen och att man snart sitter på ett nytt jobb igen. Jag förstår hur uttrycket att man är "mellan två jobb" framkommit.

Men jag har nu funnit knepet att vända den smått pinsamma tystnad som kan uppstå. Jag säger helt enkelt att jag tills vidare är heltidsbloggare. Det är ju också en sysselsättning. Eller?

Casino Cosmopol Sundsvall.

Casino Cosmopol i Sundsvall har gått som tåget. Så bra att såväl VD Anita Öberg som marknads- och försäljningschefen Peter Dennbrink headhuntats till Casino Cosmopol i Stockholm.

Ny VD blir Carina Nordström Sköldh men man söker fortfarande en marknads- och försäljningschef.

Läs jobbannonsen.

Är jag arbetslös?

Tanken slår mig. Är jag arbetslös?

Att skriva blogg är en sak. Men att skriva en blogg seriöst är en annan. Det första jag gör när jag vaknar är att kolla eventuella kommentarer som kommit och svara på dem. Sen fortsätter dagen att skriva inlägg, fundera på nya inlägg och formulera dem i huvudet, marknadsföra bloggen på olika sätt, söka efter nya jobb, hänga med i branschen på bloggar, Twitter och nättidningar in. Ta åt sig information och förmedla information.

Jag ägnar en lugn dag cirka fyra timmar åt bloggen, en mer hektisk minst åtta. Men tyck inte synd om mig, jag älskar det!

Men jag försöker fly ibland genom ett träningspass eller en promenad. Faktum är att man tänker bäst då. Men ikväll återfinns jag bland vänner och en kall öl. Jag är värd det nu.

Vi kanske kan kalla det after work?

Intervjureflektion.

Jag förbannar mig själv för detta citat i Dagbladet: "Det är så mycket fattigdom och misär på tv nu och jag vill se det positiva."

"Fattigdom och misär". Ett uttryck jag själv använder med ett leende på läpparna. Om någon frågar hur jag mår kan jag svara just det. Trots att det inte är det, men som sagt; med ett leende på läpparna och glimten i ögat.

Det här med ett leende på läpparna och glimten i ögat är ju inte direkt något som syns i en tidningstext. Istället låter det som att jag försöker vara en motpol till den fattigadom och misär som faktiskt ofta råder på tv. Det är ju inte bara naivt, det låter ju faktiskt väldigt korkat.

Så vad kan man dra för reflektion av detta? Ja, jag har nog lärt mig en läxa för framtiden. 

Nytt jobb.

Malin tipsar om ett jobb som marknadsförare.
Tack för det Malin.

Administration av bloggen.


Jag gillar när läsare hör av sig för att komma med förslag till bloggens utveckling.

Pelle skrev att han önskade så kallade "kategorier" på bloggen. Till höger finner ni nu därför kategorierna "Allmänt, Arbetslös, Bloggen i media, Jobbsök & respons, Lediga jobb samt Portfolio". Förhoppningsvis ska detta underlätta era besök på sidan. Tack för det Pelle. (Den andra Pelle som får ett tack denna vecka.)

Dessutom har jag nu lagt till ytterligare fyra jobbsökningssidor som finns länkade till höger.

Leka med ord och uppnå resultat.

2006 tog jag över som ordförande för Mittuniversitetets idrottsförening. 

Då erbjöd vi enbart träningstider inom olika bollsporter. Jag märkte en tendens av att det var mest vana bollsportare som deltog på våra aktiviteter. Detta ville jag ändra på och tog fram en affisch. Universitetet har en utbildning i grafisk design och självklart ville jag använda deras kompetens då det samtidigt var ett tillfälle för dem att dryga ut portfoliot.

Copy: Jonas Svedin. Grafisk formgivning: Håkan Staflin.

Efter ett år ville jag bredda våra aktiviteter och locka fler medlemmar till föreningen, framförallt tjejer som var underrepresenterade i förening. Jag lyckades med anledning av det få till en fin deal med ett närliggande gym som erbjöd pass av olika slag. För att jobba bort "bollstämpeln" tog jag fram en ny devis för att visa att alla är välkomna till vår förening.

Copy: Jonas Svedin. Grafisk formgivning: Patrik Frohm.

Resultat: Efter drygt ett år hade vi fördubblat antalet medlemmar och antalet kvinnliga medlemmar gick från 20 procent av det totala antalet till 50 procent. Självklart berodde inte allt på affischerna, men viss roll spelade de helt klart.

Jonas Svedin intervjuas av Rockklassiker.

Här kommer då intervjun som genomfördes idag. Klippet består av två inslag. Först en liten presentation som sedan följs av två låtar (bortklippta), därefter följer själva intervjun. Ni får ursäkta att jag var lite sen med att påbörja inspelningen.

Håll till godo!


Så här såg artikeln ut i pappersupplagan.Tre jobb.

Tack André som forsätter att skicka mig jobb för bloggen.

Här följer tre rekryteringsföretag som specliaserat sig på min bransch. Det finns en hel del spännande jobb att hämta.

www.bohmans.com

www.inhouse.se

www.lmrekrytering.se

Samtidigt vill jag även passa på att slå ett slag för Andrés egna företag mploy rekrytering.

Radiointervjun avklarad.

Har precis gjort en radiointervju med Rockklassiker Sundsvall 107,4. Tydligen ska intervjun sändas runt 20.00 ikväll. Jag ska försöka banda detta och lägga ut på bloggen.

Tydligen hade de för avsikt att sända intervjun flera gånger under veckan.

Jag hoppas att de inte spelar "Highway to hell" efter min intervju.


Tack Pelle!

En vän från förr kontaktade mig på Facebook från Oslo där han nu finns och skrev att han registrerat www.gegrabbenettjobb.se och att han från den adressen nu länkar till min blogg. Pelle motiverar detta med:

"Jag tycker man ska stödja saker man uppskattar och detta är mitt lilla bidrag till din blogg ..."

Vad ska man säga? Det är ädelt och jag är mycket tacksam.

Nu ringde radio.

De vill också göra en intervju.

Två saker som känns bra att höra.

1. Jag mötte en tidigare studiekamrat på gymet som kom fram och sa att han verkligen gillade min blogg.

2. En lokal kommunpolitiker skriver på Facebook: "Lycka till med drömjobbssökeri. Hoppas du blir kvar i Sundsvall!"

Ibland känns sånt verkligen bättre än att hitta drömjobbet.

Ett förtydligande.

Om du kommer in som ny  läsare idag, kanske efter att ha läst dagens Dagbladet, vill jag förtydliga att jag är arbetsökande inom information, kommunikation, marknadsföring, reklam och PR.

Om du nu som arbetsgivare på ett tjuren Ferdinand-liknande sätt tänker att "Honom ska vi ha!", ber jag er att titta på mitt CV och mina kontaktuppgifter till höger.

Med önskan om en fortsatt bra dag.
Jonas

"Ge grabben ett jobb!" i dagens Dagbladet.

Gårdagens intervju har nu publicerats i Dagbladet.

Hela artikeln läser ni här.

Jag har nog fått byta ner mig vad gäller arbetsdator.


För två veckor sedan jobbade jag med en 24 tums iMac. Nu jobbar jag tydligen med en dator gjord av trä.

"Ge grabben ett jobb!" snart i en tidning nära dig.Här var jag på intervju idag. Alltså ingen arbetsintervju på Clas Ohlson, utan en riktig tidningsintervju på Dagbladet. I morse ringde en reporter som vill skriva en artikel om "Ge grabben ett jobb!" Självklart tackade jag ja och efter lite fotande och pratande var allt klart.

Resultatet får vi antagligen se i morgondagens tidning.

Tre jobb.

Kaplan söker en projektledare.

Myndigheten för yrkeshögskolan söker en informatör.

Tack Anders för de två tipsen.

Humblestorm Event & Communication söker en kundansvarig projektledare.

Tack Lisette för den länken.

Ett tips.

När jag pratade om mina meriter för tjejen på Arbetsförmedlingen berättade jag att jag varit projektledare för en arbetsmarknadsmässa på Mittuniversitetet 2007. (Sundsvalls Akademiska Arbetsmarknadsmässa, SAAM)

Jag insåg att det var aningen ironiskt att jag nu stod här när jag en gång arrangerat en mässa för studenter och arbetssökande när jag nu själv stod där som arbetssökande. Hon skrattade lite lätt när jag berättade det innan hon blev allvarlig och sa:

- Du borde ju söka jobb här!

Ska jag tolka det som något positivt?


När vi ändå pratar A-kassa.

Säkerligen har ni inte missat debatten om försämrade A-kasseregler. Men jag kan berätta att jag hade en fantastisk tur.

Jag är med i Unionens A-kassa där man måste varit medlem ett år för att vara berättigad till ersättning. Jag har emellertid endast varit medlem sedan 1 oktober 2008. Jag bestämde mig ändå för att ringa A-kassan och de kunde då berätta att från och med 1 juli 2009 kommer varje medlemsmånad under 2009 räknas som två månader.

11 juli upphörde min anställning och det innebär att jag med marginal kommer upp i de tolv månader som krävs.

Alla sagor tycks sluta lyckligt.


Ska mitt bloggande vara ett hot för A-kassa?

En tös vid namn Maria skriver i mitt kommentatorsfält:

"Håhå, akta dig för att skriva såna saker! Tänk om a-kassan får se det där - de har dragit in a-kassa för folk som skriver blogg!

http://www.kvp.se/Nyheter/1.1567979/hotades-med-indragen-a-kassa-fortsatter-att-blogga"

Om ni läser artikeln ser ni att mannen i fråga bloggar på uppdrag av en tidning. Förvisso utan ersättning, men han har fått ett "uppdrag". Jonas Svedin agerar dock på eget initiativ och bloggen lever vidare.

Mina första stapplande steg på Arbetsförmedlingen.Som en virvelvind klev jag och min tidigare kollega Frida in på Arbetsförmedlingen idag. Jag vill inte hävda att det vara den gladaste tillställning jag mötts av men beröm till tjejen som tog emot alla arbetssökande. Fantastiskt trevlig och informativ! Dessutom blev jag informerad om att vi fyller vi år på samma dag .

Sommartider.

Det märks att större delen av Sverige har tagit semester. Det ramlar knappt in några nya jobb på arbetssökarsidorna överhuvudtaget. Så låt oss göra en gemensam kraftansamling. Tipsa mig om hör talas om något jobb eller kanske själv söker någon, så länkar jag från sidan.

Måndag.

Papper ska fyllas i och idag ska jag för första gången vandra till Arbetsförmedlingen. Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle hända. 

Halv två ska jag dessutom på intervju gällande den här bloggen. Det är ju en heltidstjänst att söka jobb och skriva blogg.

Presskonferens.

Åter i Sundsvall. Hem och slänga av sig packningen och därefter rusa ner till Norrporten Aren för jobba med lite pressansvar i samband med GIF Sundsvalls match. 

Det är verkligen mindre roligt att hålla en presskonferens vid hemmaförlust. Det är alltid respektive lags tränare som medverkar på presskonferensen och det finns alltid någon som är besviken. Endera förloraren eller någon som är missnöjd med oavgjort. Men vid hemmaförlust märker man av att en hela arena är besviken. Spelare, tränare, publik och personal. 

Det är som att alla har måndag morgon med tandvärk. Ja ni förstår.

Lördag.

En lördag som nästan till hundra procent utestängts från allt vad jobbsökande heter.

I detta nu vaknade jag upp efter en eftermiddagslur och ser fram emot en flottig pizza. Det är tur att Sundsvall ständigt bjuder på träning när Stockholm till synes alltid bjuder på dålig (men god) mat.

En liten sak till bara.

"Tack för det tydliga och proffsiga materialet. Jag kollar igenom allt
och hör av mig efter helgen. Räknar med att vi ses om drygt en vecka
när du är tillbaka i Sthlm igen."

Med de orden tar jag nu bloggledigt resten av kvällen. Ha en riktigt fin inledning på helgen!


Kollade precis mejlen.

Ännu en person har hört av sig. Denne man har funnit bloggen och berättade att byrån behöver en ny person.

Rackarns. Jag har mycket att skriva om nu, men just nu sitter jag i en lägenhet i Solna och bör vara mer social än att sitta framför tangentbordet.

Bloggen ger resultat!

Bland alla fredagsstressade människor på Drottninggatan ringer telefonen. Det är en vän från förr. Efter en par minuters prat om väder och vind berättar hon anledningen till samtalet. Företaget hon jobbar på ska växa och behöver en "marknadskille". Min vän har visat sin chef  "Ge grabben ett jobb!" och denne vill nu vill träffa mig.

Tänk av denna idé redan börjar ge resultat.

Löpningen blev orientering.

Mycket riktigt, min löptur i förorten blev aningen förvirrad. (Läs tidigareinlägg.) Efter ett besök på Hässelby strands tunnelbanestation, där jag hittade en karta, kunde jag styra kosan mot rätt destination. Jag lyckades emellertid förirra mig ännu en gång innan jag hittade hem.

Men nu sitter jag här. Nysprungen och nöjd.

Tack.

Jag får passa på att tacka alla som skickar tips på jobb. Ett speciellt tack får jag rikta till Thomas Hansen på JMW Kommunikation som kommer med ett aldrig sinande flöde av potentiella arbetsplatser i Stockholm.

Visste jag inte bättre skulle jag nästan tro att han vill ha mig i den kungliga huvudstaden.

Nu blir det löpning. Om någon skulle se en förvirrad och bortsprungen arbetssökande skulle jag föreslå att ni ringer 112.

Jag må vara i Stockholm ...

... men även här kan man arbeta för framtiden.Här manglas det CV, brev och blogg. Jag måste verkligen vara Arbetsförmedlingens våta dröm.

Ett nej är också ett svar.


Hej!
 
Den av dig sökta tjänsten som kommunikatör hos Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna kommer att tillsättas med annan sökande.
 
Vi ber att få tacka för visat intresse.

Dessvärre.

Stockholm har sina nackdelar. En av dem är att jag har svårt att kommunicera med er bloggläsare här. Det är synd och skam. Men jag ska försöka komma åt en internetuppkoppling så ofta jag kan.

Plötsligt.

Plötsligt får jag ett samtal. Någon har rekommenderat mig. Han vill ha referenser. Allt är lite hemligt.

Han avslutar: "Det här är kanske det häftigaste som kommer att göras inom området i Sverige nästa år."

Lägesrapport.

Fler gånger om dagen får jag nu frågan om jag fått något jobb tack vare bloggen än. Svaret är självklart nej. Hade jag efter två-tre dagars bloggande lyckats med denna bedrift skulle jag nästan vilja kalla mig själv ett geni. Nu gör jag inte det och jobbar vidare med bloggen.

Däremot har jag fått väldigt mycket positiv respons och sånt kan vara värt lika mycket som ett jobb.
Nu ska jag ut och se vad Stockholm har att erbjuda.

En förståelse för att inte flytta.

metro.se kan man idag läsa att unga vägrar att flytta för att hitta ett jobb. Jag kan faktiskt förstå dem. För många är ett jobb ett jobb. Någonstans man går för att tjäna pengar för sitt dagliga bröd. I mina ögon känns jobbet som ett äventyr.

För något år sedan kändes det som att Sundsvall hade allt och att lämna staden kändes fullständigt fel. Men någonstans under studietiden blev Jonas allt mer lik Jones. Indiana Jones - sugen på äventyr. Jag tycker fortfarande mycket om Sundsvall, men blickarna riktas nu allt mer mot Stockholm.

För mig är ett jobb en livsstil. Så när jag får frågan vart jag ska ta vägen svarar jag helt enkelt att jag åker dit det bästa jobbet finns. Så ...

Ge grabben ett jobb!

Connected!

På tåget mot Stockholm. För första gången tar jag med mig min dator på en resa. Självfallet betalar jag en slant extra för att få ta del SJ:s internet. 

Det känns som att en viss blogg ligger bakom denna utveckling av mitt resande.

Jonas drar till Stockholm!

Det är dags att dra sig mot Stockholm. Någon som känner ett behov av att träffas över en lunch eller dylikt? Kanske någon saknat mig eller någon rentav vill diskutera min framtid?

Hör av dig så ska vi styra upp något.

Doktor Spinn uppmärksammar grabben igen.
Sånt här gillar vi. Jag kan intyga att det inte har förekommit några mutor. Inte av några större summor i alla fall.
www.doktorspinn.se är adressen för er som vill följa ett aldrig sinande flöde.

Facebook-anpassa.
Nu undrar ni säkert varför jag lägger upp "logotypen" här. Det har helt enkelt att göra med att Facebook, ska kunna hitta den när jag lägger upp länkar på Facebook och att jag då kan få den såkallade logotypen bredvid länken. Det är ju trevligt när sociala medier kan gå hand i hand.

Driva företag är ingen Röda Korset-verksamhet.

Säkerligen finns det många som blir bitter på sin arbetsgivare när man arbetslös. Jag har faktiskt aldrig känt denna bitterhet. Om man jobbar inom den här branschen och "hänger med" i vad som händer såväl på jobbet som i den övriga branschen får man ha full förståelse för att det blir uppsägningar. Driva företag är trots allt ingen Röda Korset-verksamhet.

Nä, jag vill passa på att lyfta Frosting Kommunikationsbyrå (tidigare Reklambyrå) där jag lärt känna några helt fantastiska människor som jag sannerligen kommer sakna att få jobba med. Jag önskar dem all lycka.

www.frosting.se

Edit: Med Röda Korset-verksamhet menar jag självklart inte att försnilla pengar, även om man lätt kan tro det efter senaste tidens skriverier.

 

Arbetslösdekadens.

Klockan nio var jag uppe i morse och började skriva på ett senare blogginlägg. Det är väl ändå helt ok? När man är arbetslös är min största fasa att man ska ägna livet åt dekadens. Jag väljer dörför att kalla fenomenet för just arbetslösdekadens. Sena nätter och ännu senare mornar. Dagarna flyter på och man gör absolut ingenting.  Nä just därför fyller jag dagarna men sysslor som tvättning, löpning, fiske, inplanerade luncher och självklart arbete med bloggen.

Egentligen ska det sägas att jag inte är arbetslös. Inne än. Jag är anställd till den 10 juni, men då byrån har sommarstängt blir det per automatik ledigt för mig. Det här får mig att inse att jag i själva verket har semester och har alla rätt att ägna dagarna åt dekadens. Och här har jag ställt klockan varje morgon hela veckan.

Rackarns!

När man får hem sista jobbet i brevlådan.

Under min tid på reklambyrån har jag haft logistikföretaget SCA Transforest som kund. Det sista jag gjorde var att slutföra produktionen av deras kundtidning New Ways som utkommer fyra gånger per år och distribueras över hela världen. Idag kom det numret till mig på posten. Det kändes på något sätt som det slutgiltiga slutet.

Nedan ser ni förra numret. New Ways Edition 1 - 2009.
Projektledning och upplägg av tidning - Jonas Svedin. Design - Robert Höglund. Bildbearbetning - Frida Klang.Gå in på www.scatransforest.com för att läsa numret. Det är förövrigt jag som byggt upp den sidan i Episerver en sommar för två år sedan. Grundprogrammering och design stod Hallvarsson & Halvarsson för.

Mitt favorituniversitet söker nytt!

Mittuniversitetet har gett mig mycket roligt mellan åren 2004-2008. Nu söker de nya medarbetare och självklart vill jag lyfta detta.

Webbredaktör/Skribent.

Marknadsförare/Projektledare.

Informatör/Grafisk formgivare.

Jonas Svedin - En högvinst?

Jag har en vän som jobbar på Betsson. Han trivs som fisken i vattnet och tyckte att jag skulle söka dit då de ständigt rekryterar. Sagt och gjort. Jag drog ihop en ansökan. Tillsammans med brev och CV bifogade jag nedanstående dokument som förstasida.


Lidl söker marknadsassistent med webbansvar.


Läs jobbannonsen.

Länkar för dig som söker jobb.

Till höger en bit ner på sidan finns nu länkar för dig som söker jobb inom information, kommunikation, marknadsföring, reklam eller PR.

Om någon får nys om ett jobb får ni väldigt gärna skicka en länk så lägger jag upp den här.

Tack www.profsweden.ning.com för länkinspiration.

Rakryggade del 2.
Jag bjuder på en sista avslutningsbild från sommarlunchen ute på Alnön, Sundsvall.
Förhoppningsvis bjuder även vår framtid på lysande utsikter. 

Tack.

Jag vill tacka för första dagen med Ge grabben ett jobb!

Många läsare och många trevliga kommentarer.
I morgon kör vi för fullt igen!

Nu finns mitt CV på plats!

Spana in till höger eller klicka här.

Vad är ett drömjobb för mig?

Så här skrev jag en gång till Fjällräven. Det ligger lite sanning i det.

"Om jag får en Fjällräven-produkt blir jag glad. Det spelar egentligen ingen roll vad det är. Att få arbete med varumärke som man känner så inför och försöka få andra människor att känna samma sak är nog min definition av ett drömjobb."

Jag kanske bör tillägga att jag är en naturmänniska. Det kanske låter inställsamt, men jag menade vad jag skrev.


Twitter.

Självklart finner ni mig på Twitter.
www.twitter.com/jonassvedin

Rakryggade.Sista dagen på jobbet. Glada ungdomar fulla av tillförsikt. Dagen till ära fick det bli shorts, vilket även berodde på ett trasigt ventilationssystem. Tjejen heter Frida och hon söker också jobb. Det är hon som gör att även jag kan se bra ut på bild när hon fått retuscha lite. www.fridaklang.com

Ge grabben ett jobb uppmärksammas.Självklart tackar jag den gode Jerry. Följ hans blogg www.doktorspinn.se och glöm inte att bli medlem på www.profsweden.ning.com

Snabb respons.

Jag lägger ut länken till bloggen på Facebook. Det hinner inte ens gå fem minuter innan någon skriver till mig med ett jobbtips.

Förstår ni tanken med bloggen?

Vad är nu detta?

Så vad är då syftet med denna blogg? Jag är glad att du ställer frågan.

 För det första vill jag ge någon form av positiv anda kring att bli arbetslös. Grundtanken är att man nu kan se möjligheterna och att något bättre väntar. 

Nummer två. Självklart kommer jag på ett egoistiskt sätt lyfta mig själv, snart kommer man till exempel kunna ladda ner mitt CV. Men samtidigt ska ni läsare få ta del av min jakt på drömjobbet. Ansökningar, svar etc. 

Nummer tre. Jag skrev tidigare på jonassvedin.blogg.se men den bloggen avslutades för några månader sedan. Jag må låta dryg när jag säger att folk fortfarande kommer fram och ber mig börja med den igen. Självklart ska dessa få sin beskärda del. 

Nummer fyra. Kontakter och nätverk. Kanske det finns andra i min situation? Jag har för avsikt att länka jobb och till rekryteringssidor. Det kanske kan anses som dumt då jag marknadsför jobb jag själv söker, men är jag inte rätt person ... ja då är jag väl inte det då. 

Nummer fem. Det är kommunikationsområdet jag är, förlåt jag menar VAR, verksam inom. Så självklart ska vi även prata lite sånt. 

 Jag stannar där. Framtiden får visa vad det här blir.

11 maj 2009

- Jonas, jag skulle behöva tala med dig.

Det var dagens första ord från min chef. Jag och min kollega Frida fick veta att vi blivit uppsagda som en del av den så kallade krisen. Reklambranschen har det lite kämpigt i dessa tider som ni säkerkligen förstår.

Många skulle säkert bli förtvivlade, arga eller kanske ledsna. Själv log jag när chefen började läsa ur personalpärmen om chockens fyra steg. Jag hade bestämt mig för att det här skulle bli roligt och spännande.

Som en vän brukar säga:
- Saknar man ryggrad kan man inte bli knäckt.

Just där börjar den här bloggen.

RSS 2.0